Оголошення

Новини

Про затвердження Алгоритму дій при виникненні надзвичайних подій, що належать до компетенції Держпродспоживслужби


         У Головному управлінні Держпродспоживслужби в м. Києві розроблено та затверджено Алгоритм дій Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві та установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби, при виникненні надзвичайних подій щодо стану довкілля, якості харчових продуктів, небезпечних природних явищ, що можуть спричинити шкоду життю чи здоров’ю людей.
         Алгоритм дій розроблено з метою оперативного реагування при виникненні надзвичайних подій, що належать до компетенції Держпродспоживслужби.
         При розробці Алгоритму дій враховані вимоги Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Порядку надання інформації про події та ситуації, що становлять загрозу життю і здоров’ю, санітарному та епідемічному благополуччю населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №818.
         В Алгоритмі викладено послідовність дій Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві, ДУ «Київський МЛЦ МОЗ України» при надходженні інформації із закладів охорони здоров’я, органів виконавчої влади, інших територіальних органів Держпродспоживслужби, звернень фізичних осіб, інформацій зі ЗМІ про невідповідність або появу обґрунтованої підозри щодо невідповідності (порушення вимог законодавства про харчові продукти).
         В Алгоритмі дій передбачено збір відомостей про масові явища та процеси, що відбуваються у сфері діяльності суб’єктів господарювання, проведення заходів державного контролю, вжиття заходів реагування, у разі виявлення порушень вимог законодавства про харчові продукти та санітарного законодавства.
         Передбачено обмін інформацією з Держпродспоживслужбою України, Міністерством охорони здоров’я України, закладами охорони здоров’я, місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, територіальними підрозділами Національної поліції України, Антимонопольним комітетом України про результати проведених заходів державного контролю, санітарно-епідеміологічних розслідувань випадків масових неінфекційних захворювань, захворювань на гострі кишкові інфекції, токсикоінфекції, харчові отруєння, виникнення яких пов’язано з підприємствами харчової промисловості, закладами громадського харчування, торгівлі, підприємствами водопостачання.
         Обмін інформацією проводиться з метою оперативного реагування всіх зацікавлених служб, у межах наданих повноважень, для локалізації, усунення та запобігання поширенню надзвичайних подій щодо стану довкілля, якості харчових продуктів, небезпечних природних явищ, що можуть спричинити шкоду життю чи здоров’ю людей.



Автор: Редактор від 25.10.2019