Новини

За І квартал 2019 року проведено понад 5 тис. перевірок в сфері безпеки харчових продуктів - Володимир Лапа


За І квартал 2019 року фахівці Держпродспоживслужби та її територіальних органів здійснили близько 5,5 тис. планових і позапланових перевірок в сфері безпеки харчових продуктів та ветеринарії. Про це Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа повідомив 25 червня 2019 року під час круглого столу на тему «Рік європейських вимог до харчових продуктів в Україні: які підсумки?». 

У заході також взяли участь генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерства аграрної політики та продовольства України Микола Мороз, експерт Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» Галина Котик, представники бізнесу та ЗМІ.

Володимир Лапа зазначив, що на даний час в рамках дотримання чинного законодавства відбувається лібералізація доступу виробників продуктів до України. Законодавство передбачає систему планових і позапланових перевірок якості харчової продукції.

Водночас, за його словами, у 2018 році проведено 25,3 тис. заходів державного контролю у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і ветеринарної медицини в тому числі 13 тис. позапланових, за результатами яких на суб’єктів господарювання накладено понад 7 млн грн штрафних санкцій.

Голова Держпродспоживслужби наголосив, що ідеальної системи контролю не існує але саме через заходи нагляду і контролю відповідні органи спонукають операторів ринку до дотримання законодавства та виробництва безпечних продуктів харчування.

Також він акцентував увагу присутніх на важливості подальшої гармонічної взаємодії органів державної влади, бізнесу та громадськості з питань забезпечення споживачів безпечними продуктами харчування.

Крім того, учасники заходу обговорили вплив змін харчового законодавства та правил експорту на великий, середній та малий бізнес.




Автор: від 30.06.2019