Оголошення

Новини

У Києві триває моніторинг закладів освіти у межах підготовки до нового навчального року


Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у складі міжвідомчих комісій районних у місті Києві державних адміністрацій, здійснює моніторинг закладів загальної середньої освіти та закладів професійно-технічної освіти столиці щодо організації профілактичних заходів під час підготовки до нового 2020-2021 навчального року.
 
«З практики, повернення дітей у великі колективи після літніх канікул призводить до підвищення респіраторних захворювань, до яких належить і коронавірусна інфекція. Тому не варто чекати дива, слід готувати заклади до того, щоб не допустити її поширення. Сьогодні вже розробляються відповідні профілактичні заходи, які дозволять не зупиняти навчальний процес, а адаптувати його до сучасних вимог», – зазначає Олег Рубан, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.   
 
Під час здійснення моніторингу навчальних закладів особливої уваги приділяємо створенню умов навчання, виховання та перебування здобувачів освіти під час карантину. Зокрема це стосується:
  • розроблення маршрутів руху здобувачів освіти, відокремлення зон переміщення для різних вікових категорій;
  •  організації навчального процесу шляхом мінімізації руху між навчальними кабінетами (проведення занять в одному і тому ж кабінеті/приміщенні);
  • наявність медичного персоналу або відповідальної особи, яка пройшла відповідний інструктаж та призначена наказом керівника закладу;
  • виділення приміщення для тимчасової ізоляції здобувачів освіти, у разі виявлення ознак гострої респіраторної хвороби;
  • організації щоденного контролю за станом здоров’я всіх працівників та проведення температурного скринінгу;
  • забезпеченість персоналу засобами індивідуального захисту (маски, рукавички, щитки тощо);
  • забезпеченість закладу засобами для дотримання правил особистої гігієни працівниками закладу та здобувачами освіти (рукомийники, рідке мило, паперові рушники (електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, дезінфікуючі засоби тощо);
  • стан організації харчування здобувачів освіти;
  • організація контролю параметрів мікроклімату (температура та відносна вологість повітря), освітлення в навчальних кабінетах;
  • проходження працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів тощо.
 


Автор: Редактор від 13.08.2020