Оголошення

Новини

Розроблені Методичні рекомендації щодо застосування законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції


Рекомендації створені в рамках проектів підтримки впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики. «Інформація, передусім,  буде корисна операторам ринку, що ведуть діяльність у сфері органічного виробництва, або планують працювати у цій сфері. Вона стосується повного циклу: обігу та маркування органічної продукції», – повідомляють в
Управлінні безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві.


Документ містить загальні відомості про дію Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Містять інформацію про державне регулювання у сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції, про суб’єктів ринку органічної продукції.


Тут ви знайдете відповіді на питання, як стати оператором та отримати сертифікат, про важливі аспекти сертифікації, чинність, скасування або зупинення (припинення) дії сертифіката.

Розділ 4 розповідає про вимоги до маркування та реалізації органічної продукції в Україні, вимоги до імпорту та експорту.

Доступно описано звітність та державний нагляд (контроль) за операторами та органами сертифікації.



Автор: Редактор від 07.05.2020