Оголошення

Новини

Поради від спеціалістів, щоб останній дзвоник подарував лише позитивні емоції!


Продзвенів останній дзвоник для випускників шкіл, ще декілька зусиль — і випускний вечір!

Для того, щоб свято запам’яталось, як приємна подія і не мало небажаних наслідків для здоров’я, фахівці Головне управління Держпродспоживслужби м. Києва рекомендують:
  • організовуйте святкування лише в офіційних закладах громадського харчування, які зареєстровані як оператори ринків з обігу харчових продуктів. За зверненням адміністрації закладу, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві можуть провести інспектування закладу щодо дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів;
  • переконайтесь, що на харчові продукти у закладах наявні документи, що підтверджують їх якість та безпечність;
  • при складанні меню не слід включати епідемічно-небезпечні страви (салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, заливні страви, торти, тістечка з кремом, страви домашнього приготування та ін.);
  • не замовляйте надмірну кількість страв, адже термін зберігання готових страв складає не більше двох годин з моменту їх приготування;
  • не використовуйте для вживання та приготування страв харчові продукти, придбані у місцях несанкціонованої торгівлі;
  • до приготування страв потрібно залучати персонал, що має відповідну фахову підготовку, необхідний рівень гігієнічних знань, особисті медичні книжки, з відмітками щодо проходження профілактичних медичних оглядів у встановлені терміни;
  • не допускайте вживання алкогольних напоїв невідомого походження або сумнівної якості, газованих напоїв, а також страв, що залишились після святкових заходів;
  • дотримуйтесь правил особистої гігієни та безпечної поведінки.
У випадку виявлення ознак харчового отруєння, кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати швидку допомогу та не займатись самолікуванням.

Бажаємо міцного здоров’я і приємного святкування!




Автор: pressa від 31.05.2019