Оголошення

Новини

За порушення законодавства про харчові продукти спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві накладено штрафів на загальну суму 573 тис. 342 грн


З метою здійснення державного контролю за безпечністю та окремими показниками якості харчових продуктів, здоров'ям та благополуччям тварин спеціалістами управління у 2018 році проведено 1117 перевірок суб’єктів господарювання, в т.ч. планових 430 та позапланових 687.

Позапланові заходи проводилися за зверненнями громадян та суб’єктів господарювання, перевірки виконання вимог приписів.

З початку року проведено позапланових інспектувань щодо виконання приписів або інших розпорядчих документів – 129, за зверненнями суб’єктів господарювання – 229, за обґрунтованими зверненнями громадян – 271, при виявлених невідповідностях або обґрунтованої підозри – 58.

За наслідками інспектувань за рік складено 448 приписів на усунення недоліків, в основному це порушення загальних гігієнічних вимог до потужностей встановлені Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та інших нормативно правових актів.

Під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) проводився відбір зразків продукції, сировини та змиви для проведення лабораторних досліджень.

За порушення нормативних вимог протягом звітного періоду прийнято 43 рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та 107 рішень про вилучення з обігу харчових продуктів.

За порушення законодавства про харчові продукти згідно частини першої, ст. 65 ЗУ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» винесено 19 постанов про накладення штрафу на загальну суму 573 тис. 342 грн



Автор: pressa від 21.01.2019