Оголошення

Новини

У Києві додатково посилюють протиепідемічні заходи та обмеження


Опубліковано протокол щодо посилення обмежувальних заходів для запобігання поширенню коронавірусу. Зокрема, щодо заборони роботи МАФів із реалізації шаурми, приготування та продажу кавових напоїв тощо, а також щодо заборони реалізації у торговельних закладах алкогольних напоїв на розлив та приготування і продаж кавових напоїв.
 
Про це йдеться у протоколі постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 березня 2020 року.
 
Додатково у столиці вводиться обов’язковий «масочний режим» для людей, які перебувають в адміністративних, виробничих приміщеннях та у громадському транспорті. Забезпечити впровадження «масочного режиму» мають Національна поліція та районні в місті Києві державні адміністрації.
 
Попереднім протоколом комісія ввела низку обмежень для столичних торгівельних закладів, магазинів та аптек.
 
Зокрема, заклади громадського харчування та продовольчої торгівлі та аптеки мають забезпечити, щоб наявність споживачів у торгівельному приміщенні не перевищувала щільність із розрахунку одна особа на 10 кв. м.
 
До торгівельних приміщень не повинні допускати осіб без засобів індивідуального захисту (масок). Слід забезпечити дотримання відстані не менше метра між відвідувачами, які очікують входу до торгівельних приміщень.
 
Заборонено продаж незахищених продуктів харчування (дозволено до продажу лише фасовані продукти та продукти в упаковці виробника).
 
Роз’яснювальна робота серед персоналу щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів у працівників потребує значної уваги.
 
Працівники, які мають найбільший контакт із відвідувачами, мають бути забезпечені засобами індивідуального захисту (із розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та один флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на особу на зміну до 12 годин. Слід провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил.
 
Працівники мають дотримуватись дистанції, як мінімум, метра з відвідувачами.  Або необхідно встановити захисні екрани для захисту працівників.
 
Збільшується кратність проведення дезінфекційних заходів: вологі прибирання з використанням дезінфікуючих засобів у приміщеннях, особливо у місцях найбільшого контакту з поверхнями – ручки дверей, барні стійки, місця сидіння, раковини.
 
Необхідно дотримуватися нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання приміщень.
 
На кожного працівника має бути оформлений листок, де вносяться дані термометрії. Особи із ознаками інфекційного захворювання не допускаються до роботи.
 
Слід виділити приміщення для тимчасової ізоляції осіб із ознаками захворювання на гострі респіраторні інфекційні захворювання. У разі виявлення працівника з ознаками захворювання потрібно вжити заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про цей випадок заклад охорони здоров’я.
 
Обов’язкові профілактичні заходи для відвідувачів:
 
забезпечити вхідний санітарний контроль, не допускати до торгових залів більше ніж одну особу на 10 кв. м та осіб без засобів індивідуального захисту (масок);
 
організувати відстань не менше метра між відвідувачами в чергах до кас та/або терміналів самообслуговування;
 
забезпечити можливість використання спиртовмісних антисептиків для відвідувачів;
 
достатня кількість одноразових серветок на столах обслуговування (та під час видачі меню на виніс).
 
Рішення Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій є обов’язковими для виконання органами державної влади та органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території міста Києва.
 





Автор: Редактор від 24.03.2020   |  Оцінка